Westland

Westland. Where nature meets innovation. Westland staat voor duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. Heel wat innovatieve technieken en producten worden hier ontwikkeld en toegepast, waarna ze de wereld over gaan. Zo is 's werelds eerste blauwe orchidee geadopteerd door Beyonce, die deze plant heeft gebruikt ter promotie van haar parfum. Zijn betaalbare snoepgroenten op de markt gezet om kinderen niet te laten snacken en worden oplossingen geboden voor de wereldwijde voedsel-, water-, en energieproblematiek. Enkele voorbeelden: een Westlands bedrijf zorgt voor de veldverwarming van (Europese) voetbalclubs, een ander bedrijf heeft het Van Gogh museum en de RAI voorzien van klimaatoplossingen. Ook wordt actief geparticipeerd in Urban Farming: voedselproductie in de stad, bijvoorbeeld op daken of leegstaande kantoorpanden.

 

MEEST BELANGRIJKE SPELER IN DE GREENPORT

Westland is de meest belangrijke speler in de derde mainport, de Greenport, naast Schiphol Airport en de Rotterdamse haven. In dit gebied - Naaldwijk, 's-Gravenzande, Wateringen, Monster, De Lier, Honselersdijk, Poeldijk, Maasdijk, Kwintsheul, Heenweg en Ter Heijde - is de werkeloosheid gemiddeld 4,5%, wonen er 105.885 inwoners op een 9.072 ha oppervlakte en is de WOZ-waarde van woningen € 273.000,- *.

*Bron: http://www.westland.incijfers.nl/

 

Westland is open for Business

Omdat Westland een belangrijke rol speelt in de glastuinbouw op internationaal gebied, is het belangrijk om informatie over Westland toegangelijk te maken voor internationale bedrijven. Gemeente Westland heeft daarom in samenwerking met Westland Marketing een internationale website ontwikkeld met uitgebreide informatie over Westland.

Op deze website wordt Westland niet alleen uitvoerig beschreven maar ook gepromoot. Zo laat de website de unieke locatie van het Westland zien, maar verteld ook waarom Westland een van de belangrijkste regio's ter wereld is op het gebied van glastuinbouw.

Op de website bevinden zich ook verschillende contactpersonen voor internationale bedrijven die zij kunnen raadplegen om een bedrijf op te zetten in Westland.

www.westlandhortibusiness.com