Gezondheid en tuinbouw centraal tijdens Healthy Food Congres 2017

Den Haag zal op 8 september het wereldcentrum zijn voor een artsen conferentie over “Gezonde Voeding”. In samenwerking met de tuinbouwsector zal er op die dag in begrijpelijke taal uitleg worden gegeven over de huidige stand van kennisontwikkeling rond groenten, fruit en gezondheid. Het congres zal worden aangekleed op een manier die de bezoekers tijdens het bezoek omringd laat voelen door onze gezondheid. 

Het congres, dat is bedoeld voor de echte tuinbouwondernemer, zijn opvolgers, veredelaars, product en concept ontwikkelaars, tuinbouwadviseurs en marketeers, zal artsen en wetenschappers de kans bieden om de gedachten van de bezoeker over de toekomst van de tuinbouw te vormen. Gezamenlijk zal de tuinbouwsector de artsen ook duidelijk maken dat gezonde voeding voor de tuinbouw menens is, zodat zij de producten uit de sector als gezond kunnen claimen. Hoelang gaat het bijvoorbeeld nog duren voordat artsen paprika’s in plaats van pillen gaan voorschrijven? Het gebruik van een dieet van voornamelijk groenten heeft al geleid tot het terugdraaien van diabetes 2 bij patiënten.

De meeste klachten van de 5,3 miljoen chronische zieke patiënten in Nederland zijn voeding gerelateerd. Het terugdringen van verschillende chronische ziektes kan ons nieuwe exportproduct worden als dit lukt. Dan zal, in plaats van een tiental farmaceuten, Nederland met de tuinbouwsector de internationale gangmaker voor de gezondheidsindustrie zijn 

Samen met de artsen kan de sector, met alle kennis die zich daarin bevindt, de mooie en gezonde producten weer terugkrijgen in het eetschema van de consument. Met 8 medische universiteiten en het tuinbouwcentrum van de wereld moet het voor de overheid niet moeilijk zijn om Nederland de gezondste delta van de wereld te maken. 

Het congres is 8 september. Reserveer op www.healthyfoodcongres.nl